Eindexamen expositie NAU

Als autonoom beeldend kunstenaar studeerde ik eind juni 2016 af. De eindexamenexpositie van de Nieuwe Akademie Utrecht (NAU) vond plaats in de bagagehal, de tentoonstellingsruimte van Loods 6. Naast mijn werk presenteerden twaalf andere kunstenaars hun eindwerk.

White cube
Zwarte lijnen, vierkanten en kubussen zijn de meest opvallende beeldende aspecten in de ‘White cube’. De ‘White cube’ is een site specifiek werk, dat ik maakte in een aparte ruimte naast de ‘bagagehal’ van Loods 6. Het werk is gebouwd met karton, spiegelfolie, tape, vinyl en lampen. Tijdens het ontwikkelproces maak ik foto’s. Deze dienen als ingrediënten voor een stop motion-video en maken vervolgens deel uit van de installatie. De toeschouwer vormt door aanwezig te zijn de menselijke maat in het werk. 

Voor mij is deze eindexpo een start van een nieuw werk. Door verder te associëren op dit beeldend werk, heb ik tijdens de NAU EXPO 2016 geëxperimenteerd met performance en geluid in samenwerking met Lea Adriaans en Paul Stam. Dit beviel goed en wil ik verder onderzoeken.

Performance met Lea Adriaans.

 

Paul Stam ontwikkelde een geluidscompositie geïnspireerd op mijn beeldend werk waarbij hij geluidsopnames integreert die ik opgenomen heb tijdens het maken van het werk.

Ruimte
Het tweede werk ‘RUIMTE’ bevond zich in de grote hal. Het is een sculptuur die is ontstaan door de lichtval op de muren van mijn atelier met tape ‘ te vangen’ . Deze site specifieke sculptuur is met enkele aanpassingen verhuisd naar Loods 6.

geen titel